طرز تهیه کیک هویج اسفنجی خوشمزه بهتر از قنادی

به گزارش وبلاگ رضا، این روزها کیک هویج در منو کافه ها با آن طعم خوشمزه اش بسیار دلبری می نماید و در دنیای کیک پزی هم کیک هویج و گردو هواداران بسیاری پیدا نموده است و بسیاری دوست دارند این کیک را در منزل آماده نمایند. در مقالات قبلی طرز تهیه کیک هویج خانگی را به خوبی با هم مرور کردیم اما این بار می خواهیم طرز تهیه کیک هویج اسفنجی را با تمام فوت وفن های لازم برای تهیه آن به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کیک هویج اسفنجی خوشمزه بهتر از قنادی

مواد لازم برای تهیه کیک هویج اسفنجی

  • آرد همه منظوره دو فنجان
  • جوش شیرین دو قاشق چای خوری
  • نمک یک دوم قاشق چای خوری
  • دارچین یک و یک دوم قاشق چای خوری
  • روغن مایع یک و یک چهارم فنجان
  • شکر یک فنجان
  • وانیل یک قاشق چای خوری
  • تخم مرغ بزرگ چهار عدد
  • هویج رنده شده سه فنجان
  • گردو خرد شده یک فنجان

مواد لازم برای تهیه فراستینگ

  • پنیر خامه ای 225 گرم
  • پودر قند یک و یک چهارم فنجان
  • خامه قنادی یک سوم فنجان
  • گردوی (خرد شده برای روی کیک) یک دوم فنجان

طرز تهیه کیک هویج اسفنجی

1. فر و قالب ها را آماده کنید

اولین مرحله از طرز تهیه کیک هویج اسفنجی گرم کردن فر در دمای 176 درجه سانتی گراد است. بعد از روشن کردن فر نوبت آماده کردن قالب های کیک گرد 23 سانتی متری است. آن ها را چرب نموده و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. در صورت نداشتن قالب گرد، از قالب مستطیلی هم می توانید بهره ببرید. اگر کاغذ روغنی نداشتید هم می توانید کف و کناره قالب را چرب نموده و سپس آردپاشی کنید. قالب ها را کنار بگذارید و بقیه مراحل تهیه کیک را پیش ببرید.

دقت داشته باشید که اگر از یک قالب برای پخت این کیک بهره ببرید نه تنها پخت آن موقع بیشتری می برد بلکه دیگر کیک تان اسفنجی و سبک نخواهد بود. بنابراین بهتر است از دو قالب بهره ببرید تا فرایند کار و کیک حاصل بهتر باشد.

2. مواد را مخلوط کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه کیک هویج اسفنجی احتیاج است که یک کاسه میانه انتخاب کنید تا در آن آرد، نمک، جوش شیرین و دارچین را با یاری هم زن مخلوط کنید. در این مرحله، جوش شیرین به پف کردن و بالا آمدن کیک هویج بسیار یاری می نماید پس احتیاجی به استفاده از بیکینگ پودر نیست.

بهتر است قبل از مخلوط کردن آرد با دیگر مواد، آن را جداگانه سه بار الک کنید تا علاوه بر داشتن کیکی سبک، حباب های ریزی در مخلوط تان ایجاد نگردد. در ادامه کاسه ای دیگر انتخاب نموده تا شکر، وانیل و روغن را در آن مخلوط کنید.

3. تخم مرغ ها را اضافه کنید

حالا در این مرحله از طرز تهیه کیک اسفنجی هویج، تخم مرغ ها را یکی یکی بشکنید تا به مخلوط شکر، وانیل و روغن اضافه کنید. سپس با یاری یک کاردک پلاستیکی خوب اطراف کاسه را تمیز نموده و هم بزنید. در ادامه مواد خشکی را که مخلوط نموده اید در سه مرحله به مواد اضافه کنید. دقت داشته باشید که زیاد مواد را با یکدیگر مخلوط نکنید چون بافت کیک تان خشک می گردد. در هر مرحله اضافه کردن، مواد را به آرامی هم بزنید تا کامل یک دست گردد.

این کیک را مانند کیک شکلاتی تولد که در کتاب کاله شرح داده شده است، می توانید برای جشن های خود تهیه کنید.

4. هویج و گردو را مخلوط کنید

در این مرحله از طرز تهیه کیک هویج اسفنجی، هویج ها را پوست گرفته و با رنده درشت رنده کنید. از هویج تازه بهره ببرید تا کیک تان رطوبت و بافت مناسب را داشته باشد. گردو ها را هم با چاقو یا رنده درشت ریز و به هویج ها اضافه نموده و با یکدیگر مخلوط شان کنید. در این مرحله در صورت تمایل می توانید به مواد کشمش اضافه کنید. مخلوط هویج و گردو را به خمیر اضافه نموده و به آرامی هم بزنید.

5. قالب ها را در فر بگذارید

حال خمیر را به صورت مساوی در قالب ها بریزید، فقطدقت داشته باشید قبل از قرار دادن آن ها در فر، یک یا دو بار آن ها را روی یک سطح صاف بر زمین بزنید تا حباب های اضافه آن گرفته گردد. قالب ها را در قسمت وسط فر بگذارید تا حرارت به خوبی در همه جا پخش گردد. 45 تا 40 دقیقه، زمان برای پخت آن در نظر بگیرید. بعد از گذشت 30 دقیقه، قالب ها را در فر جابه جا کنید تا هر دو طرف کیک یکسان پخته گردد. بعد از آن که کیک را از فر بیرون آوردید، یک خلال دندان در مرکز کیک فرو کنید، اگر مایه کیک به آن نچسبیده بود، کیک تان آماده است.

اجازه دهید تا کیک ها به مدت 15 دقیقه در قالب ها خنک شوند، سپس با احتیاط آن ها را از قالب بیرون آورده و روی توری یا قفسه خنک نماینده بگذارید، سپس کاغذ روغنی را جدا کنید. اگر قسمتی از کیک تان به کف قالب چسبیده بود، آن را روی قفسه وارونه کنید تا با یاری نیروی جاذبه از قالب جدا گردد.

6. فراستیگ را آماده کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه کیک هویج، در یک کاسه نسبتا بزرگ پنیر خامه ای را حدود یک دقیقه با دور میانه هم زن بزنید تا کرم رنگ گردد. هر بار یک چهارم از پودر قند را داخل کاسه بریزید و تا جایی که پف کند هم بزنید. خامه فرم گرفته را هم به مواد اضافه نموده و با سرعت میانه سه دقیقه آن را با مخلوط کن بزنید. اگر می خواهید بافت فراستینگ کیک هویج تان صاف و خامه ای باشد، اجازه دهید کره و پنیر خامه ای به دمای محیط برسد. بعد از خنک شدن آن می توانید کیک را لایه لایه نموده یا به صورت کامل با یاری چاقو یا کاردک پلاستیکی، اطرافش را فراستینگ کنید. در نهایت روی آن را با گردو و چیپس های شکلاتی تزئین کنید.

اگر طعم پنیری این فراستینگ را برای روی کیک هویج دوست ندارید، می توانید طرز تهیه سس شکلاتی و طرز تهیه خامه شکلاتی برای روکش کیک را در کتاب کاله بخوانید.

این روزها کیک هویج اسفنجی در منوی بیشتر کافه ها موجود است.

نکات تکمیلی برای تهیه کیک هویج

این روزها کیک هویج یکی از برترین گزینه ها برای پذیرایی از میهمان ها در دورهمی ها به شمار میرود اما گاهی رعایت نکردن مواد اولیه و مراحل تهیه باعث می گردد کیک حالت خمیری به خود بگیرد و حاصل کار کیک خوبی نباشد. دستور پخت این کیک به همراه تمام مراحلش در بالا بیان شده است، با این حال در ادامه نکاتی را برایتان خواهیم آورد که تجربه ای لذت بخش از پخت این کیک داشته باشید.

کیک هویج را تا چه زمانی می توان نگه داشت؟

این کیک را با وجود روغن و فراستینگ روی آن نمی توانید به طولانی مدت نگهداری کنید. با این حال با گذاشتن آن در یک ظرف در بسته می توانید به مدت یک هفته آن را در یخچال نگه داری کنید. اگر با نرمی کیک مشکل دارید، می توانید فراستینگ آن را قبل از سرو رویش بریزید.

آیا می توان این کیک را در فریزر نگه داری کرد؟

بله. بهتر است قبل از تزئین کیک یا فراستینگ، کیک یا لایه های آن را سلفون پیچ کنید تا هوا وارد آن نگردد، سپس داخل یک ظرف در بسته گذاشته و در فریزر قرار دهید. در روشی دیگر کیک را داخل یک ظرف چند ساعت بیرون از فریزر بگذارید و هنگامی که فراستینگ یا لایه خامه ای روی آن سفت شد، کیک را با یک سلفون محکم بپیچید و داخل فریزر قرار دهید.

آیا با این دستور می توان کاپ کیک هم تهیه کرد؟

بله. با این روش پخت به راحتی می توانید کاپ کیک های خوشمزه برای جشن های خود آماده کنید. با این حال در کتاب کاله می توانید طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی و طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی خیس را بخوانید.

چگونه می توان کیک هویج اسفنجی با عطر و طعم بهتری داشت؟

استفاده از ادویه هایی مانند دارچین، زنجبیل، هل و میخک نه تنها عطر بهتری به این کیک می دهند بلکه طعم آن را هم خوشمزه تر می نماید.

آیا از آجیل هم در پخت کیک هویج اسفنجی می توان استفاده کرد؟

بله. این به ذائقه شما و خانواده تان بستگی دارد که از چه آجیلی در طرز تهیه این کیک اسفنجی بهره ببرید. کیک هویج را معمولا با گردو تهیه می نمایند که طعم بی نظیری به آن می دهد. کشمش هم گزینه دیگری است که بیشتر افراد در پخت کیک هویج از آن استفاده می نمایند.

چرا در پخت کیک هویج اسفنجی به جای کره از روغن استفاده می نمایند؟

از آن جا که کیک هویج باید نسبت به دیگر کیک های اسفنجی مرطوب تر و چرب تر باشد از روغن به جای کره استفاده می نمایند تا روغن موجود کیک را مرطوب تر و متراکم تر کند.

آیا با این مواد می توان کیک بزرگ تری تهیه کرد؟

بله. برای داشتن کیک بزرگ تر احتیاج است که اندازه گفته شده برای مواد اولیه را دو برابر نموده و آن را در قالب 9 در 13 بپزید. دقت داشته باشید که زمان پخت کیک را هم چند دقیقه بیشتر کنید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه کیک هویج اسفنجی خوشمزه بهتر از قنادی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک هویج اسفنجی خوشمزه بهتر از قنادی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید