دود قلیان در چشم قانون!

به گزارش وبلاگ رضا، خبرنگاران/البرز عرضه قلیان در اماکن عمومی به یکی از مبهم ترین مسائل کشور تبدیل شده است به طوری که با فراز و نشیب های فراوان یک روز عرضه قلیان در اماکن عمومی غیرقانونی تلقی و با آن برخورد می گردد، یک روز دیگر علیرغم غیرقانونی بودن هیچ برخوردی با آن نمی گردد و یا آنطور که باید برخورد نمی گردد و حتی در بعضی مواقع هیچ ممنوعیتی برای عرضه آن در بعضی از اماکن عمومی در نظر گرفته نشده است.

دود قلیان در چشم قانون!

به گزارش خبرنگار وبلاگ رضا، بحث جدی ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی برای اولین بار در سال 71 و توسط جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات مطرح شد، جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات طرح خود را در آن سال به هیئت وزیران، ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی ارائه داد و در نهایت در هفتم آذر ماه سال 76 ممنوعیت استعمال سیگار و مواد دخانی در اماکن عمومی تصویب و اعلام شد.

طبق ماده یک آئین نامه ممنوعیت استعمال و عرضه سیگار و سایر مواد دخانی در اماکن عمومی، به منظور حفظ حقوق افراد جامعه و تأمین سلامت آنها در برابر زیان ها و بیماری های ناشی از استعمال دخانیات، استعمال هر نوع سیگار و سایر مواد دخانی دراماکن عمومی مسقف به هر نحو ممنوع است.

طبق تبصره یک آئین نامه مذکور، اماکن عمومی مسقف به محل هایی اطلاق می گردد که محل استفاده و مراجعه عمومی مردم می باشد از قبیل اماکن متبرکه و مقدسه، مساجد، مصلی ها، کارخانجات، بیمارستان ها، درمانگاه ها، مطب ها، سالن های نمایش، سینماها، سالن مهمانخانه ها(هتل ها) و مهمانسراها و میهمان پذیرها، خوراک سراها( رستوران ها)، گنجینه ها(موزه ها)، سرانجامه ها( ترمینال ها)، فروشگاه های بزرگ، اماکن فرهنگی و فرهنگسراها، کتابخانه های عمومی، استادیوم ها، مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی، وسایل نقلیه عمومی، مؤسسات و سازمان های دولتی و عمومی، نهادهای انقلاب اسلامی، بانک ها، شرکت های دولتی و شهرداری ها اما در سال 84 تغییراتی در این تبصره اعمال و قهوه خانه ها و رستوران های سنتی از شمول آن خارج و مجاز به عرضه سیگار و مواد دخانی شدند.

این معافیت دیری نپایید و در سال 85 ورق باز هم برگشت و قلیان ها دوباره شکسته شدند، فاصله بین سال های 85 تا 88 اگرچه بحث لغو این ممنوعیت ها وجود داشت اما وزارت بهداشت توانست خواست خود را مبنی بر ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی به کرسی بنشاند و حداقل بر روی کاغذ این ممنوعیت را حفظ کند.

این فرایند در سال های آینده ادامه داشت تا امروز که ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی اگرچه مورد تأکید است اما عملاً اجرای آن در بسیاری از شهرها به فراموشی سپرده شده است و یا آنطور که باید اجرا نمی گردد.

ما هم با عرضه قلیان در اماکن عمومی مخالفیم!

رئیس اتاق اصناف مرکز استان البرز در گفت وگو با خبرنگار وبلاگ رضا اظهار کرد: ما نیز به طور کلی با عرضه قلیان در اماکن عمومی مخالفیم و تمایلی به مصرف قلیان که عمده مصرف نمایندگان آن نیز جوانان هستند، نداریم.

حمید کریمی ادامه داد: اگرچه می توان با برخوردهای مستقیم قلیان ها را از مراکزی که به عرضه مبادرت می نمایند جمع آوری کرد اما ممکن است پس از جمع آوری از این مراکز سر از جای دیگر بر آورد.

وی اظهار داشت: بنابراین بهتر است در این زمینه بیشتر بر روی کار فرهنگی تأکید گردد تا برخوردهای قهری.

کریمی اظهار داشت: رسانه ها به خصوص صدا و سیما می توانند با اقدامات فرهنگی بیشتر از جمله شفاف سازی مضرات قلیان و بیماری های ناشی از مصرف آن مردم را مجاب به مراجعه نکردن به مراکز عرضه نماینده قلیان نمایند.

طرح جمع آوری قلیان ها تا به امروز در 7 نقطه کرج اجرا شده است

فرمانده انتظامی البرز نیز در این باره به وبلاگ رضا گفت: جمع آوری قلیان ها از واحدهای صنفی با همکاری اداره بهداشت و شهرداری از 19 مرداد شروع شده و تا به امروز ادامه دارد.

سردار بخشعلی کامرانی صالح اضافه نمود: جمع آوری قلیان ها از همه واحدهای صنفی مجوزدار و فاقد مجوز با دستور دادستان کرج انجام می گیرد.

وی در ادامه گفت: از ابتدای سال تا به امروز چندین جلسه با رئیس اداره نظارت براماکن عمومی، پلیس، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی هم چنین رئیس اتحادیه چایخانه داران استان برای ساماندهی شرایط چایخانه های استان برگزار شده است.

کامرانی صالح اضافه نمود: جمع آوری قلیان های کرج با موضوع حوزه کلانتری 14 رسالت در حال اجرا است و تا به امروز در 7 نقطه کرج اجرایی شده است.

این مسئول اظهار داشت: از ابتدای این طرح تا به امروز از 276 چایخانه و قلیان سرا بازدید شده است که طی این بازدیدها 88 واحد اخطاریه دریافت نموده اند.

فرمانده انتظامی البرز شرح داد: علاوه بر این 16 قلیان سرا نیز پلمب شده و 2418 قلیان نیز جمع آوری شده است.

کامرانی صالح در سرانجام گفت: طرح جمع آوری قلیان از قلیان سراها محدود به ایام خاصی از سال نیست و به طور مستمر ادامه دارد.

قانون شکنی در قانون شکنی/عرضه قلیان در دو قدمی دانشگاه!

اگرچه فعالیت بعضی واحدهای صنفی همچون قهوه خانه ها در اطراف مکان های آموزشی ممنوع اعلام شده است اما این قانون در اطراف دانشگاه خوارزمی در منطقه حصارک رعایت نشده و علاوه بر فعالیت غیرقانونی، این واحدها نسبت به عرضه قلیان نیز مبادرت می نمایند تا همین به عاملی برای گرایش دانشجویان به سمت مواد دخانی تبدیل گردد.

دبیر کمیسیون دانشجویی شورای تأمین استان البرز در این باره به خبرنگار وبلاگ رضا گفت: اخیراً خبرهایی مبنی بر فعالیت چند واحد صنفی ممنوعه هم چون قهوه خانه در فاصله بسیار نزدیک با دانشگاه خوارزمی مطرح شده است.

توکل لطفی اضافه نمود: به علت نزدیکی بسیار زیاد این واحدها، دانشجویان به محض خروج از دانشگاه در اوقات فراغت، وارد این قهوه خانه ها شده و اوقات خود را با کشیدن قلیان پر می نمایند!

دبیر کمیسیون دانشجویی شورای تأمین استان البرز با بیان این که این موضوع باید توسط دانشگاه خوارزمی پیگیری گردد، توضیح داد: کمیسیون دانشجویی شورای تأمین استان نسبت به این مسأله حساس بوده و اقدامات لازم را در مورد آن انجام خواهد داد.

لطفی اظهار داشت: پارسال مسئله ای مشابه مبنی بر انجام فعالیت یک واحد ممنوعه در جوار دانشگاه آزاد وجود داشت که با پیگیری دانشگاه آزاد، مأموران انتظامی و کمیسیون دانشجویی این مشکل رفع شد.

وی یادآور شد: در مرحله اول دانشگاه ها باید خود پیگیر مسائل مربوط به واحدهای صنفی ممنوعه باشند.

به مشاغل مضر نیازی نداریم

فرماندار ساوجبلاغ نیز در گفت وگو با خبرنگار وبلاگ رضا اظهار داشت: طبق قانون عرضه قلیان در اماکن عمومی ممنوع بوده و در شهرستان ساوجبلاغ با آن برخورد نموده و خواهیم کرد تا در اجرای این قانون فراموش شده پیشگام باشیم.

ابوالقاسم پالیزگیر گفت: از همین رو از اوایل پاییز در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان تصمیم به برخورد با واحدهای ارائه نماینده قلیان در اماکن عمومی گرفته شد.

وی در ادامه به اعلام این تصمیم به اتاق اصناف برای هشدار به واحدهای مربوطه اطلاع داد و گفت: طی مهلتی که به واحدهای متخلف دادیم مقرر شد خود واحدها نسبت به جمع آوری قلیان ها اقدام نمایند و گفتیم در سرانجام مهلت تعیین با آنها برخورد خواهد شد.

پالیزگیر اضافه نمود: در این طرح فقط قلیان ها را از واحدهای صنفی مربوطه جمع آوری کردیم.

فرماندار ساوجبلاغ در مورد اهمیت اجرای این قانون اظهار داشت: آنالیز ها نشان می دهد نقش قلیان در گرایش افراد به مواد مخدر از خود مواد مخدر بیشتر است و می تواند مقدمه ای برای گرفتاری در اعتیاد باشد.

وی ادامه داد: از آنجایی که عمده مراجعه نمایندگان به این واحدها نیز از اقشار جوان جامعه هستند، اجرای این قانون اهمیت می یابد.

پالیزگیر با بیان این که مشاغل مضر برای سلامت جامعه شغل محسوب نمی گردد و ما به آن نیازی نداریم، اظهار داشت: شمار واحدهایی که در شهرستان ساوجبلاغ نسبت به ارائه قلیان مبادرت می کردند به 70 مورد می رسید و با همه آن ها در این مدت برخورد شده است.

وحید صالحی - خبرنگار وبلاگ رضا منطقه البرز

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "دود قلیان در چشم قانون!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دود قلیان در چشم قانون!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید