در رقابت بین سس های سالاد، برنده کدام است؟

به گزارش وبلاگ رضا، این روز ها کارخانه های مواد غذایی سس مایونز را در انواع و طعم های مختلفی عرضه می نمایند.

در رقابت بین سس های سالاد، برنده کدام است؟

به گزارش ، چند سالی است که رقیبان سس مایونز در قفسه های فروشگاهی سر و کله شان پیدا شده و دیگر شما برای خوردن سالاد با گزینه های متعددی روبه رو هستید؛ اما آیا واقعا تفاوت بین سس ها از نظر مواد تشکیل دهنده آن قدر زیاد است که بتوانیم یکی از آن ها را به عنوان گزینه سالم تر انتخاب کنیم؟

این روز ها کارخانه های مواد غذایی سس مایونز را در انواع و طعم های مختلفی عرضه می نمایند. همین موضوع نیز باعث گیجی بعضی مصرف نمایندگان می گردد. اما در واقعیت همه این سس های مایونز از نظر ترکیب مواد اصلی مشابه هم هستند. به صورت کلی مایونز از ترکیب سه ماده اصلی درست می گردد؛ روغن مایع، تخم مرغ (گاهی فقط زرده آن) و سرکه. بقیه مواد تشکیل دهنده برای تعدیل طعم و بهبود بافت این سس است. در مایونز های معمول بین 40 تا 70 درصد وزن سس را روغن تشکیل می دهد. در انواع کم چرب تر این میزان می تواند تا حدود 20 درصد نیز پایین بیاید. هر کارخانه ای بسته به فرمول خود عمل می نماید و بر این اساس محصولات تحت عناوین مشابه به فروش می رسند.

همان طور که اشاره شد میزان چربی در مایونز های کم چرب می تواند تا حدود 20 درصد وزن محصول باشد. اما این محصولات کم چرب لزوما خیلی هم کم کالری نیستند چرا که به صورت معمول میزان قند محصولات کم چرب از نوع معمولی کمی بیشتر است. پس اگر به دنبال نوع کم چرب می روید نگاهی هم به میزان قند آن بیندازید و بعد انتخاب کنید.

یکی از انواع مایونز، نوع تند آن یا چیلی است. این گزینه گاهی انتخاب بهتری است، چرا که افراد به واسطه طعم تند آن میزان کمتری مصرف می نمایند. البته می توان کمی از سس تند را به ماست اضافه و به این شکل سس را به گزینه سالم تری تبدیل کرد. پایه سس سالاد فرانسوی، سس مایونز است و بر این اساس از نظر ویژگی های تغذیه ای تفاوت زیادی با مایونز ندارد.

اگر می خواهید از محصولاتی بهره ببرید که دارای چربی کمتری باشد، شاید ساده ترین راه برای تشخیص، نگاه به مواد تشکیل دهنده است. اگر اولین ماده ماست آورده شده است و بعد از آن روغن مایع آمده، می توانید تا حدی اطمینان کسب کنید که محصول مد نظر کم چرب تر از مایونز است.

پایه اصلی این سس، ارده (کنجد آسیاب شده) است و تخم مرغ ندارد. با توجه به این که در اغلب محصولات این گروه روغن مایع اضافه نمی گردد، میزان روغن آن به نسبت پایین و بین 23 تا 34 درصد است. البته توجه داشته باشید که میزان نمک در این سس کمی بالاست. اگر 100 گرم از این سس را هم مصرف کنید (معادل حدود هفت قاشق غذاخوری)، تازه حدود 11 درصد احتیاج روزانه خود به این مواد را تامین نموده اید. پس روی این محصول به ویژه از نوع صنعتی آن به عنوان چاشنی و طعم دهنده حساب کنید و نه بیشتر.

بنزوات سدیم یکی از مواد نگه دارنده ای است که شما می توانید روی تمامی سس ها نام آن را مشاهده کنید.

بنزوات سدیم از جمله موادی است که محل مناقشه زیادی است. اغلب متخصصان بر این باورند که استفاده مستمر از محصولاتی دارای این ترکیب، می تواند عوارضی برای بدن ما داشته باشد. چرا که ترکیب آن با بعضی مواد دیگر می تواند به فراوری بنزن منجر گردد. بنزن یکی از عوامل ایجاد سلول های سرطانی در بدن است. ساخت سس ارده در خانه یکی از گزینه های آسان است. این سس اگر در خانه تهیه گردد هم می تواند از نظر میزان چربی مناسب باشد، هم می توان میزان نمک آن را کنترل کرد و هم در عین حال از مواد نگه دارنده در آن خبری نیست.

منبع: خراسان

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "در رقابت بین سس های سالاد، برنده کدام است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در رقابت بین سس های سالاد، برنده کدام است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید