طرز تهیه کادین بودو؛ کوفته لذیذ ترکیه ای

به گزارش وبلاگ رضا، در مطلب زیر طرز تهیه یک نوع غذای ترکیه ای را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه کادین بودو؛ کوفته لذیذ ترکیه ای

سرآشپز امروز میخواهد یکی از غذا های ترکی را آماده می نماید. او می گوید این غذا که کادین بودو کوفته (KADIN BUDU KOFTE) نام دارد از غذا های سنتی ترکی است که به خاطر طبخ ساده و درعین حال طعم خوبی که دارد در ترکیه یکی از غذا های پر هوادار و مرسوم است و بعلاوه غذایی نیست که مختص به رستوران باشد و تهیه آن در خانه نیز به سادگی امکان پذیر است. این غذا در ترکیه با پوره سیب زمینی سرو می گردد.

1) روغن زیتون 5 قاشق غذاخوری

2) پیاز 1 عدد کوچک

3) سیر 5 حبه

4) آرد 50 گرم

5) تخم مرغ 3 عدد

6) گوشت گوسفندی چرخ نموده 200 گرم

7) گوشت گوساله چرخ نموده 200 گرم

8) نمک به اندازه کافی

9) فلفل سیاه دانه ای خرد شده به اندازه کافی

10) جعفری خرد شده 5 قاشق غذاخوری

11) زیره 5 گرم

12) روغن سرخ کردنی

13) برنج 1 پیمانه

14) جوز هندی 1 گرم

و برای پوره سیب زمینی مواد زیر ضروری است:

1) کره 125 گرم

2) جوز هندی 1 گرم

3) شیر 1 فنجان قهوه

4) سیب زمینی 4 عدد میانه

5) نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

شف از قبل سیب زمینی ها را پوست گرفته و در آب سرد قرار می دهد تا کاملاً تمیز گردد و بعد حلقه حلقه نموده و در یک قابلمه به همراه آب روی گاز قرار می دهد تا آبپز شوند و در این فاصله آماده کردن غذای اصلی را با پیاز داغ و سیر داغ آغاز می نماید. به این ترتیب که 5-4 قاشق غذاخوری روغن زیتون را در ماهیتابه می ریزد و پیاز و سیر را که از قبل نگینی خرد شده به آن اضافه می نماید.

شف بعد از سرخ شدن پیاز و سیر نصف گوشت چرخ نموده گوساله و گوسفندی را به آن اضافه می نماید و خوب تف می دهد تا زمانی که رنگ گوشت از قرمزی در بیاید.

حالا شف ماهیتابه را از روی گاز برمی دارد و به آن نمک و فلفل، زیره، جعفری را اضافه می نماید و در یک کاسه می ریزد و به جامانده گوشت (گوساله و گوسفندی) را به آن اضافه می نماید و حسابی ورز می دهد. حدوداً 4-3 دقیقه طول می کشد تا خوب خود را بگیرد تا هنگام کوفته کردن به قول معروف وا نرود.

برای این غذا یک پیمانه برنج هم نیاز داریم که سرآشپز آن را در آب جوش می ریزد و حدود 10 دقیقه می گذارد تا بجوشد. البته بسته به نوع برنج شما این زمان فرق دارد. برای اینکه بهتر متوجه شوم چقدر برنج باید بجوشد از شف خواستم که به من اجازه دهد، آن را تست کنم. وقتی یک دانه از برنج را با انگشت فشار دادم، طوری پخته شده بود که مغز خام نداشت و کاملاً نرم بود، ولی له هم نبود.

حالا برنج آماده است و شف آنرا به الباقی مواد در کاسه اضافه می نماید و یک تخم مرغ هم در کاسه می شکند و دوباره ورز می دهد. شف این مخلوط آماده کوفته را کنار می گذارد تا کمی جا بیفتد و به سراغ پوره می رود.

کم کم سیب زمینی ها پخته، شف آب قابلمه را خالی می نماید و در ابتدا کره و شیر و با کمی تاخیر نمک و فلفل و جوز هندی را به آن اضافه می نماید و با قاشق مخصوص هم می زند تا کاملاً نرم گردد. از شف پرسیدم که می شه پوره را در مخلوط کن مخلوط و نرم کرد که شف مخالف بود و روش مرسوم تهیه پوره را به شکلی که انجام شد، شرح داد. با هم زدن و نرم شدن این مخلوط، پوره سیب زمینی آماده می گردد و نوبت به درست کردن کوفته ها می رسد.

شف دو تا تخم مرغ را در کاسه ای جدا با فلفل و نمک می ریزد و می زند و آرد را هم دریک ظرف پهن می ریزد. مخلوط آماده کوفته را شبیه به شکل کتلت خودمان در می آورد و یکی یکی در آرد و بعد تخم مرغ می غلتاند. بطوریکه سطح آنرا کاملاً بپوشاند. سر آشپز یک ماهیتابه گود بر می دارد و روی گاز قرار می دهد و آن را تا کمتر از نیمه از روغن سرخ کردنی پر می نماید و بعد از داغ شدن، کوفته ها را در آن قرار می دهد. روغن تا حدی است که روی کوفته ها را می پوشاند و حرارت آن نباید بیشتر از 160 درجه سانتیگراد باشد چراکه قبل از سرخ شدن روی کوفته داخل آن هم مغز پخت گردد.

با سرخ شدن کوفته ها کادین بودو کوفته آماده سرو است که شف با قرار دادن گوجه فرنگی حلقه حلقه شده و پوره سیب زمینی و دوعدد کوفته این غذای لذیذ را با دکوری ساده و در عین حال زیبا آماده سرو می نماید؛ و در آخر شف اضافه می نماید که طریقه مرسوم و سنتی خوردن این غذا با دست است به این شکل که کوفته ها را با دست تکه می کنید و در پوره سیب زمینی می زنید و میل می کنید.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه کادین بودو؛ کوفته لذیذ ترکیه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کادین بودو؛ کوفته لذیذ ترکیه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید