خواص روغن زنجبیل و طرز تهیه آن از ریشه گیاه زنجبیل

به گزارش وبلاگ رضا، کاهش التهاب و تسکین دردهای مفصلی و ماهیچه ای، تسکین سردرد، درمان انواع مسائل تنفسی، مسائل گوارشی، برطرف سوء هاضمه، تقویت قلب، بهبود و درمان مسمومیت غذایی از خواص روغن زنجبیل است. برای تهیه روغن زنجبیل مقداری از ریشه ساییده شده گیاه را در روغن زیتون یا کنجد با حرارت ملایم بجوشانید.

خواص روغن زنجبیل و طرز تهیه آن از ریشه گیاه زنجبیل

وبلاگ رضا | سرویس سلامت - زنجبیل یک گیاه اصالتاً چینی و هندی است و به دلیل مزاج بسیار گرمی که دارد، نوعی خاصیت گرمایی داشته و به درمان بسیاری از بیماری ها یاری می نماید. فراورده های مختلفی حاصل از ریشه تازه یا خشک این گیاه به دست می آید. یکی از این فرآورده ها روغن زنجیل است. در این مطلب از وبلاگ رضا به آنالیز خواص روغن زنجبیل در درمان بیماری ها، طرز تهیه و مضرات آن پرداخته می گردد.

ارزش غذایی زنجبیل (در هر 100 گرم)
کالری79 Cal
کربوهیدرات17.86 گرم
فیبر رژیمی3.6 گرم
پروتئین3.57 گرم
شکر0
سدیم14 میلی گرم
آهن1.15 گرم
ویتامین C7.7 میلی گرم
پتاسیم33 میلی گرم

عناصر غذایی دیگری که به مقدار کم در این گیاه یافت می شوند عبارتند از: ویتامین B6، منیزیم، فسفر، زینک، فولات، ریبوفلاوین، اسید نیکوتینیک و...

خواص روغن زنجبیل (طبیعت و خواص درمانی)

روغن زنجبیل نیز همانند خود گیاه دارای طبع گرم و خشک است. بعضی از مهمترین خواص درمانی این روغن گیاهی پرخاصیت عبارتند از:

  • روغن زنجبیل سرشار از مواد با خاصیت ضد التهابی است که در تسکین و کاهش دردهای ماهیچه ای، مفصلی، سردرد و میگرن موثر است. همچنین ماساژ بدن با روغن زنجبیل به تسکین درد و رفع گرفتگی های عضلات ناشی از قاعدگی یاری می نماید.
  • در طب سنتی از خواص روغن زنجبیل برای درمان بیماری تب زرد و مالاریا استفاده می گردد.
  • ریشه و روغن زنجبیل دارای خاصیت تقویت قوای جنسی بی نظیری می باشد و به مردان در رفع کردن ضعف و ناتوانی جنسی و جلوگیری از زود انزالی یاری می نماید.
  • در بعضی کشورها به ویژه در طب چینی معتقدند، روغن زنجبیل برای تقویت قلب اثر فوق العاده خوبی دارد و از بروز بیماری های قلبی پیشگیری می نماید. همچنین نتایج مطالعات نشان داده است، روغن این گیاه برای کاهش کلسترول مفید است و از لخته شدن خون و گرفتگی رگها پیشگیری می نماید و به این ترتیب احتمال بروز حملات قلبی کاهش می یابد.
  • روغن زنجبیل در رفع بسیاری از مسائل و ناراحتی های تنفسی مفید است و به درمان سرماخوردگی، آسم، سرفه، آنفلوآنزا و برونشیت یاری می نماید.
  • رفع ناراحتی های شکمی و سوء هاضمه از دیگر خواص روغن زنجبیل و دمکرده ریشه این گیاه است. متخصصان طب سنتی از روغن زنجبیل برای مداوای نفخ شکم، اسهال، قولنج، گرفتگی های عضلانی و دیگر مسائل شکم و روده استفاده می نمایند. همچنین این روغن به علت خاصیت ضدعفونی نماینده و بادشکنی، به خوبی مسومیت های غذایی، عفونت های داخلی و اسهال خونی را درمان می نماید. به طور کلی استفاده از مقادیر کم روغن زنجبیل به صورت خوراکی، برای آرام کردن التهاب درون معده و ناراحتی های عمومی شکم مفید است.
  • روغن زنجبیل خاصیت مسکن و آرامبخش دارد و ماساژ بدن با این روغن باعث آرامش و ایجاد حس نشاط و شادی می گردد. به این منظور می توانید مقداری از روغن زنجبیل را داخل آب گرم وان بریزید و دردها و استرس را از بدن بیرون بریزید.
  • ماساژ دادن عضلات با روغن زنجبیل گرفتگی، کمردرد و پیچ خوردگی را درمان می نماید.
  • از دیگر خواص روغن زنجبیل کاهش فشار خون بالا است. اگر به طور مداوم روغن زنجبیل مصرف کنید احتمال ابتلا به فشار خون را تا 85 درصد کاهش می دهید. زنجبیل کانال های کلسیم را می بندد واین کار فشار خون را پایین می آورد.

بیشتر بخوانید:

  • خواص دارویی زنجبیل برای سلامتی
  • خواص زنجبیل؛ 12 خاصیت طلایی زنجبیل برای سلامت و زیبایی
  • زنجبیل و سرماخوردگی (آیا زنجبیل برای سرماخوردگی خوب است؟)
  • آشنایی با فواید و مضرات زنجبیل در بارداری
  • زنجبیل و لاغری (روش استفاده از زنجبیل برای لاغری)
  • خواص دمنوش زنجبیل و دارچین و طرز تهیه آن

طرز تهیه روغن زنجبیل خانگی

روغن زنجبیل از ریشه گیاه زنجبیل به دست می آید و طعم تند و سوزان آن مربوط به وجود ترکیبی به نام Gingerol است.

روش اول: برای تهیه روغن زنجبیل، مقداری از ریشه زنجبیل تازه و پوست گرفته را بسایید و آن را به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید. سپس آب آن را صاف کرده و با نصف وزن آب، روغن کنجد مجددا بجوشانید تا آب تبخیر گردد و تنها روغن باقی بماند.

روش دوم: یک فنجان ریشه زنجبیل تازه را بشویید و رنده کنید. سپس به آن 2 فنجان روغن زیتون اضافه نمایید و ظرف را داخل فر روی کمترین میزان درجه حرات به مدت دو ساعت قرار دهید. سپس ترکیب را از توری رد کنید و داخل بطری بریزید و درجای خشک، خنک و تاریک نگه دارید.

مضرات روغن زنجبیل (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. یکی از شایعترین عوارض روغن زنجبیل ایجاد حساسیت پوستی همراه با خارش و قرمزی پوست در بعضی افراد است، بنابراین توصیه می گردد قبل از استفاده، روی پوست به میزان کم آزمایش کنید و روغن را بمالید تا عکس العمل بدن را متوجه شوید.
  2. در موارد حساسیت شدید به زنجبیل، مصرف خوراکی روغن زنجبیل منجر به اختلالات خونریزی، فشار خون بالا، سطوح قند خون پایین، ناراحتی گوارشی و التهاب موضعی خواهد شد.
  3. استفاده از روغن زنجبیل برای زنان باردار، شیرده و بچه ها زیر دوسال ممنوع است.

منابع: کتاب طرز تهیه و خواص روغن های گیاهی و مرهم ها، giahyab.com zanjefil.com

منبع: setare.com

به "خواص روغن زنجبیل و طرز تهیه آن از ریشه گیاه زنجبیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص روغن زنجبیل و طرز تهیه آن از ریشه گیاه زنجبیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید