آشنایی با تنگه رغز

به گزارش وبلاگ رضا، اگر به سفرهای پرهیجان و ماجراجویی علاقه دارید و اگر می خواهید توانایی بدنی و مهارت های کوهنوردی تان را به چالش بکشید تنگه رَغَز برترین پیشنهاد ما به شماست. در این سفر پس از عبور از فراز و نشیب ها به زیبایی بی نظیری خواهید رسید.

آشنایی با تنگه رغز با سفر به تنگه رغز (رَغَز) یکی از برترین ماجراجویی ها را می توانید در تجربه دره نوردی داشته باشید. دره نوردی مهارت های زیادی رابه چالش می کشد. تعادل، آمادگی جسمانی و روحی، شنا، صخره نوردی و غیره. خوشبختانه در ایران دره ها و تنگه های زیادی وجود دارند که عبور از آن ها به این سادگی ها نیست و برای شما که به استقبال چالش و هیجان می روید برترین انتخاب است.

تنگه رغز، زیباترین تنگه ایرانبه استان فارس که بروید، بعد از بازدید از تاریخ و گذشته ایران می توان سری هم به شهر ها و روستا های اطراف زد. در 25 کیلومتری جاده داراب - فسا، وارد فرعی روستای حسن آباد شوید و تابلو ها را دنبال کنید تا به تنگه رغز برسید. تنگه رغز در دره ای به طول 4 کیلومتر و به صورت شمالی جنوبی واقع شده است. تنگه رغز دارای تقریبا 64 آبشار و 100 چشمه طبیعی است. واژه رغز به معنای لغزنده است و محلی ها این دره زیبا را به نام تنگ رودخیز نیز می شناسند.

تنگه رغز (تنگ رغز درست واژه است، اما چون تنگه رغز، غلط رایج است ما نیز در اینجا از آن استفاده می کنیم) مکانی بکر و دیدنی است. اما باید توجه داشته باشید که رفتن به اعماق این دره کار هرکسی نیست. ضروری است که افراد حداقل آشنایی اولیه با شنا، اصول صخره نوردی و دره نوردی داشته باشند؛ و در این صورت حتما می دانید که احتیاج به تجهیزات حرفه ای نیز دارید.

دسترسی به تنگه رغزبرای رفتن به تنگه رغز دو دسترسی متعدد وجود دارد که به توضیح آن ها می پردازیم:

جهت اول شامل 4 ساعت کوه نوردی از روستا دارد که توصیه نمی گردد.

جهت دوم عبور از گردنه دراگویه است که برای رفتن به آن ضروری است از محلی ها یاری بگیرید چرا که به نیسان یا خودرو مناسب احتیاج است. این جهت حدود یک ساعت و نیم طول می کشد.

هر یک از این دو جهت را که انتخاب کردید، به هر صورت تنگه رغز با چشمه ای زلال و زیبا به استقبال شما می آید و اینجا آغاز ماجراجویی خواهد بود. تا اینجای کار احتیاجی به تجهیزات خاصی نیست و هرکس با هر سطح توانمندی می تواند به این نقطه برسد. اما برای رفتن به آبشار 23 متری این تنگه احتیاج به تجهیزات و کمی تخصص است.

آغاز پیمایش به تنگه رغزبرای رسیدن به نقاط بکر دره رغز، باید ابتدا کمی پیاده روی کنیم و سپس کمی در میان صخره ها بالا و پایین برویم به سرچشمه برسیم. در این جهت با چندین آبشار و چشمه کوچک که در دل دره تنگ رغز قرار دارند برخورد می کنیم. این مکان به قدری بکر و آب آن زلال است که به راحتی می توانید کف پای خود را درون آب نظاره کنید.

در دیواره های آهکی تنگه، پرنده های زیادی لانه دارند و درون آب ماهی های زیادی گرد پاهایتان جمع خواهند شد. مراقب باشید که به آن ها آسیبی نرسانید. جهت رسیدن به آبشار از شما انرژی بسیاری خواهد گرفت بنابراین حتما آب و خوراکی های پرانرژی به همراه داشته باشید.

از این دره پرهیجان و گا هاً خطرناک که عبور کنید به آخرین آبشار که 23 متر ارتفاع دارد می رسید. در پایین این آبشار حوضچه ای وجود دارد که با توجه به شکلش، حوضچه قلبی نام گرفته است. اینجا سرانجام این ماجراجویی است. پس دمی تازه کنید و از طبیعت بکر تنگه رغز لذت ببرید چرا که برای بازگشت نیز راهی طولانی در پیش خواهید داشت!

حوضچه قلبی در جنوب دره قرار گرفته است؛ و حالا باید از جهتی که کمی دشوارتر است به خانه برگردیم. برای عبور از این جهت ضروری است از راه های تنگ عبور کنید، گا هاً شنا کنید و باید با تکنیک های صخره نوردی آشنا باشید. در این راه مسئولین استان کمی تسهیلات و تجهیزات از جمله طناب نصب نموده اند که کمی خیالتان را راحت تر خواهد نمود.

نکاتی که باید پیش از سفر به رغز بدانیدسفر به تنگه رغز کار ساده ای نیست و احتیاج به انرژی، زمان، تخصص و تجهیزات دارد؛ بنابراین قبل از سفر به مقدار کافی استراحت کنید و همه وسایلتان را آماده کنید.

حتما به همراه خود آب، خشکبار، خرما و ... داشته باشید.

به همراه خود و درون کوله تان کیسه ضد آب داشته باشید و مواد خوراکی را درون آن قرار دهید.

حتما باید به شنا کردن مسلط باشید.

لباس گرم به همراه داشته باشید.

کفش مناسب این سفر کفش اسپرتکس است.

اگر قصد شب ماندن در تنگه غرز دارید حتما تجهیزات مرتبط مانند بی واک به همراه داشته باشید.

دقت داشته باشید که برترین زمان برای سفر به تنگه رغز اواخر اردیبهشت ماه تا اواخر مهر است. در زمان های دیگر امکان پیمایش وجود ندارد.

اقامت در تنگه رغز تنها به صورت کمپینگ وجود دارد و امکان اجاره خانه در خود تنگه نیست. برای این کار ضروری است به شهر داراب بروید.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "آشنایی با تنگه رغز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با تنگه رغز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید